Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Imádságok

  

 

 

 

 

 

 

pray.jpg
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A mappában található képek előnézete Mindennapi kenyerem

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nilnocere - 2021.12.12.

2021.12.12 03:11

Advent harmadik vasárnapjának ünnepére
Öröm

Éjszaka van, lassan hajnalodik én pedig fáradtságos napjaim ellenére sem tudok aludni. De eljött ez a nap, az öröm vasárnapja ami még megfáradt testemet éss lelkemet is felüdíti. Örömmel a szívemben gyújtottam meg advent harmadik gyertyáját, így köszöntve a hajnalt, egy új napot, egy új, reményekkel és csodákkal teli napot, az Úr napját!

Oly nagyon vágytam rád Jézusom! Szólongattalak, hívtalak és Te minden nap meglátogattál, velem voltál! Mindig más formában, más módon de mellettem voltál és mindenhová elkísértél bármerre is jártam! És most itt a csendben oly jó újra Veled lenni Uram! Miközben alszik a világ, mi ketten ismét találkozunk a hajnal csendjében!

Maradj velem örökre és én boldog leszek mindörökké!

Nilnocere - 2021.12.05.

2021.12.05 23:49

Advent második vasárnapjának ünnepére
Hit

Az Úr a mi törvényhozónk, az Úr a mi Királyunk:
ő maga jön el, és üdvözít minket!

Jézusom! Olyan nagyon nagy szükségem van rád!
Az év vége közeledtével testem-lelkem megfáradt a mindennapi küzdelmekben és nem vágyom másra mint aranyló oltárodnál megpihenni melletted! Melegedni szeretetedben, erősödni fényedben és békességre lelni közelségedben! Igyekeztem egész évben jó szolgád lenni
minden helyzetben és én úgy érzem gyakran elbuktam előtted! Gyakran félelmekkel, békétlenséggel, kemény szívvel és sok bűnnel éltem a napjaimat!
Hiába próbáltam jó lenni, jobb lenni, nem volt elég erőm gyakran a tiszta, őszinte szeretetre! Pedig mennyi jót kaptam Tőled! Mégsem tudtam átadni a családomnak, a munkatársaimnak, a körülöttem élőknek! Hogy bukhattam el ennyire? Mikor sötétedett be a szívem és mikor záródtak be szívem kapui? Pedig kézzel-lábbal igyekeztem! Hiszen tudod! Elfáradtam Jézusom! Megpihenni szeretetedben, ringani karjaidban és elbúcsúzni ettől az évtől, ez minden vágyam! És azután újult erővel, szereteteddel és békességeddel átitatódott szívvel köszönteni az új évet!

Vonj lángoló szívedre és bocsáss meg nekem, bűnös szolgádnak!

Nilnocere - 2021.11.28.

2021.11.28 23:25

Advent első vasárnapjának ünnepére
Remény

Íme, eljön a fölséges Király nagy hatalommal,
hogy üdvözítse a nemzeteket, alleluja!

Nilnocere - 2021.11.21.

2021.11.21 18:32

Krisztus Királyunk ünnepére

Ez az ünnep kettős ünnep a számomra! Krisztus Uramat és adventet is ünneplem már ezen a napon! Szívem-lelkem ünnepi díszbe kívánkozott és oly gyönyörűséges már az adventre is készülődni!
Ez az ünnep felidézi bennem az Eucharisztikus Kongresszus valamennyi szépségét is hiszen százezrek gyűltek össze itt hazánkban hogy Jézust dicsérjék!
A kongresszus emlékeivel így még bensőségesebb ez az este! Kis oltáromon égnek a gyertyák és ujjong szívem Jézus nevét dalolva!

Az egész földkerekség Királyunkat dicsérje, alleluja!

Nilnocere - 2021.11.01.

2021.11.01 23:41

Mindenszentek ünnepére

Sienai Szent Katalin breviáriuma
A Te irgalmasságod

Istenünk a Te irgalmasságod őriz minket, és az irgalmasság erejével harcolt Fiad karja a kereszt fáján, ahol az Ő viadalában a halál az élettel és az élet a halállal vívott csatát. Akkor az Élet legyőzte bűnünk halálát, és a bűn halála elvette a szeplőtelen Bárány testi életét.
Ki maradt a vesztes? A halál. És mi volt ennek az oka?
A Te irgalmasságod, Istenünk.

Nilnocere - 2021.10.18.

2021.10.18 23:27

Október, Szent Ferenc, rózsafüzér és születésnap

† október 18 †

Október van, a Szűzanya, a rózsafüzér és Assisi Szent Ferenc rendalapító atyánk emlék hónapja ez és nekem ebben a gyönyörű hónapban van a születésnapom!
A harminckilencedik évemet töltöttem ma be az Úristen kegyelméből! Ebben a harminckilenc évben megannyi szenvedés és küzdelem volt, de én ezen a születésnapomon is ragyogok! Élek, hiszek, szeretek és szeretnek! Szeret engem a drága Szűzanya, az én Égi Édesanyám, szeret Jézus és szeret a Fölséges Isten is! És szeretnek az emberek is! Megannyi csodás ajándékot kaptam ma, de az egyik akár egy drága kincs: egy rózsafüzért is kaptam! Ennél csodálatosabb ajándékot nem is kaphattam volna októberi születésnapomra!
Ma nem írok küzdelmekről, nehézségekről, félelmekről, vívódásokról! Ma nem kérek semmit sem és nem is vágyom semmire sem! Ma csak az égbolt és szívem szava számít!
Nagyon hálás vagyok az életemért, a családomért, a munkámért, az egészségemért, drága férjemért és mindazokért akik ma lehajoltak gyermeki lelkemhez és leírhatatlan örömöket szereztek szeretetükkel!

Köszönöm ezt a csodát Uram, az életem csodáját! Nélküled nem lennék itt! Nélküled sehol sem lennék! Szeretlek!

Nilnocere - 2021.09.29.

2021.09.29 21:48

Drága barátom temetésének napja óta nem formálódtak semmilyen szavak a szívemben.
Az elmúlt napok leginkább a gyászról, az elengedésről, de ugyanakkor a felemelkedésről és testi-lelki gyógyulásról is szóltak. A temetés napja óta ágynak estem, lebetegedtem és megannyi gyógyszerre volt szükség ahhoz, hogy mára jobban lehessek. De lelkem mélyén tudom jól, hogy e testi gyengélkedés nem ok nélkül döntött le a lábamról.
Ép testben ép lélek, szokták mondani de nekem mostanában nem volt teljesen ép a lelkem és éppen emiatt lett gyenge a testem is. Hiszen oly sok minden miatt fájt a lelkem! Oly sok minden miatt bánkódtam szívemben! De mostanra lelkem gyógyulása mellett a testi gyógyulásom is megindult végre! Gyógyítja a lelkemet Jézus, a NEK valamennyi emléke és gyógyítja a lelkemet újra a csodálatos szakemberem is. A múlt árnyai olykor megközelítenek és ezek ellen újra és újra küzdenem kell. De bátran nézek szembe minden erőtlenségemmel mert tudom, hogy akiből erőt meríthetek, az egyetlen percre sem hagy magamra soha!

† Gyógyíts meg szabadító Istenem!
† Gyógyítsd meg testemet!
† Gyógyítsd meg bűntől sebzett lelkemet!
† Ragyogtasd be fényedet szívem és lelkem szürke zugaiba!
† Szabadíts meg a félelmeimtől melyek olykor elválasztanak a Te csodálatos közelségedtől és embertársaimtól!
† Szabadíts meg mindentől ami megkötözi lelkemet és nem enged szárnyalni Feléd! Ámen.

Nilnocere - 2021.09.21.

2021.09.21 12:21

† szeptember 21 †

Nehéz szavakba önteni mindazt amit érzek ezen a napon. A hétvégén Kismariacellben jártam hogy elbújva a világ szeme elől a zarándokház egyik szobájába zárkózva a legnagyobb hittel és erővel készülhessek lelkiekben erre a napra.
Ma azonban mégis szomorú és gyengélkedő szívvel ébredtem. Drága társamat, jóbarátomat ma búcsúztatják el oly sokan, én viszont erre újra képtelen vagyok. A fájó búcsú, melynek meg kellett történnie egy élő és egy haldokló ember között,
már megtörtént közöttünk halála előtt három nappal. Mi már elköszöntünk egymástól a legszeretetteljesebb szavakkal, amelyeket csak adhattunk egymásnak.
Ez a nap mégis a csendes elszakadás és elengedés napja. Hiszen nem lesznek már vasárnapi több órás beszélgetések, hétközbeni erősítések üzenetekben és nem fog soha többé ott állni derűs arccal szeretett templomunk előtt sem. A hiány érzése a legnehezebb talán ilyenkor, de vigasztal a tudat, hogy mindez az Úr akarata volt és hogy ennek így kellett lennie még akkor is ha nekünk itt maradtaknak fájdalmas elfogadnunk is ezt. És itt van szívem valamennyi zugában a NEK emléke is, minden boldogságos napja, melyek mindannyiszor felvidítanak valahányszor szomorúság öntené el bensőmet.
Most csend honol otthonomban. Most nem szólnak dicsőítő dalok ahogy gyakran szokott lenni mikor itthon vagyok. Most csak teljes csend van mindenütt. Kis oltáromon égnek a gyertyák és minden percet betölt a csendes szeretet

A mélybe csak tested merült el,
csak ő tűnt el a föld alatt,
de lényed lényege ezer felé
szóródva is köztünk maradt.

Nilnocere - 2021.09.15.

2021.09.15 11:18

† szeptember 14 †

Tegnap, Szent Kereszt felmagasztalásának reggelén szívbemarkoló hírt kaptam. Kedves jóbarátom, dogmatika testvérem aki négy hosszú éven át küzdött a rákkal és akivel egy hete, a kongresszus első napján még a kórház folyosóján imádkoztunk, tegnap hajnalban visszatért Teremtőjéhez.
Óriási a fájdalom amit érzek de azt hiszem hogy egy ilyen csodálatos kongresszus után nem is tehetek, nem is tudok másképp tenni, mint erővel és hittel megtelt szívemnek minden fájdalmát odatenni gondolatban Jézus keresztje elé! Ő a vigaszom, Ő a támaszom, Ő az egyetlen akiben a fájó búcsú napjaiban kapaszkodhatok!
És persze itt van a szívemben erősítésképp a kongresszus valamennyi szépsége is, melyek beleivódtak, beleégtek egész bensőmbe. Van kiút, van segítség ebben az emészthetetlen fájdalomban.

Isten veled drága Tamás! Feltámadunk, találkozunk!

† Jézus Szíve minden vigasztalás kútfeje,
† Jézus Szíve életünk és feltámadásunk,
† Jézus Szíve benned remélők üdvössége,
† Jézus Szíve benned kimúlók reménysége,
irgalmazz nekünk!

Nilnocere - 2021.09.12.

2021.09.12 23:57

Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus
8. nap - a szeretet napja

"Amint engem szeret az Atya, úgy szeretlek én is titeket. Maradjatok meg szeretetemben."

Véget ért ezen a napon, a szeretet napján ez a felejthetetlen kongresszus, melyről nehéz szavakba önteni hogy mit is adott lelkemnek! A mindennapi előadások, a kongresszusi szentmisék, a körmenet és végül a záró mise Ferenc pápával egész bensőmet megváltoztatták, átformálták! Csodálatos érzés volt egész héten megtapasztalni az Úr jóságát, és a testvéri szeretetet, hiszen mindnyájan akik részt vettünk ezen a kongresszuson testvérekké váltunk, egyek voltunk Jézus Urunk szeretetében! Kimondhatatlanul boldog vagyok hogy részese lehettem ennek az 52. csodának!

Dicsőség legyen az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek most és mindörökké! Ámen.

Nilnocere - 2021.09.12.

2021.09.12 00:11

Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus
7. nap - a hűség napja

Nincsenek szavak erre a mai napra! Több ezer ember várta a hűség napján a mai szentmisét és körmenetet, több ezer ember gyűlt össze hogy tanúságot tegyen Jézusról! A szentmise után lassan elindult a körmenet amelyhez ezrek, kicsik és nagyon, idősek és fiatalok csatlakoztak. Elmondhatatlan érzés volt ebben a tömegben kísérni Jézust, dicsőíteni Jézus, imádni Jézust! Olyan volt ez a tömeg mint egy hatalmas nagy, lángoló szív! Felejthetetlen pillanat volt amikor a tömeg beérkezett a feldíszített térre Budapest szívében! Elképesztő látvány volt! A körmenet és az áldás végén pedig mindenütt csak boldog, ragyogó arcú embereket lehetett látni! Boldogságban úszva tértem haza én is, a föld felett lebegtem és igazán nem is vagyok magamnál még most sem, olyannyira magával ragadott mindaz amit láttam! Jézus jelen volt, ott volt mindnyájunkkal és jelen van most is, szívem minden zugában kitörölhetetlenül és megmásíthatatlanul!

† Krisztus kenyér s bor színében Úr s Király a föld felett,
forrassz eggyé békességben minden népet s nemzetet! †

Nilnocere - 2021.09.10.

2021.09.10 23:56

Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus
6. nap - a hit napja

"Ne legyen nyugtalan a szívetek! Higgyetek az Istenben és bennem is higgyetek!"

A mai napon véget értek az előadás-sorozatok amiket nagyon bánok. Fantasztikus napok voltak ezek a napok! Ma a hit napján egy koreai bíboros tanúságtétele kápráztatott el! A koreai emberek kitartása, küzdelmük a hitükért teljesen magával ragadtak és egész más megvilágításba helyezték a saját hitemet. Nagyon sok mindent átértékeltem magamban saját hitéletemmel kapcsolatban. Nagyszerű előadás volt és nagyon hálás vagyok ennek az egész hétnek minden percéért! Ezt az örömteli hetet, ezt a rengeteg szép élményt sohasem fogom elfelejteni!

Nilnocere - 2021.09.09.

2021.09.09 23:46

Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus
5. nap - a remény napja

"Töltsön el benneteket a reménység Istene teljes örömmel és békével a hitben, hogy a Szentlélek erejével bővelkedjetek a reményben."

Ma egy kedves és sugárzó amerikai teológusnő nagyszerű előadásának keretében sok mindent tanultam a megbocsájtásról és ezáltal önmagamról is. Olyan útmutatást kaptam a megbocsájtással kapcsolatban amely sokkal nyitottabbá tette a szívemet a megbocsájtásra azok iránt akik az eddigi életemben összetörtek, megbántottak és fájdalmat okoztak. Az előadás közben az egész tömeg együtt imádkozott többször is, ami pedig mindent felülmúlt! Szentül hiszem, hogy ezen a napon, a remény napján ott a csarnokban ezer szív emelkedett a magasba! Csodálatos érzés volt ezt átélni! Minden ami ezen a kongresszuson ér, az egekbe repít!

Nagyon hálás vagyok ezért a napért, a szentmiséért, néhány ismerős arcért, a sok kedves ismeretlen emberért akikkel itt a kongresszuson nap mint nap találkozom!
Boldogan várom a holnapi napot, a hit napját!

Nilnocere - 2021.09.08.

2021.09.08 23:47

Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus
4. nap - a türelem napja

"Legyetek hát türelemmel, testvérek, az Úr eljöveteléig! Lám, a földműves türelemmel vár a föld drága termésére, míg a korai és a késői eső meg nem érkezik."

Fantasztikus napot hagytam ma magam mögött! Nagyon sok értékes tanítást hallottam ma a türelemről, melyek mélyen elgondolkodtattak. Milyen is türelmesnek lenni a mindennapi életben, a munkában, a hitünkben? Egy kedves ferences testvéremmel való váratlan találkozás pedig még örömtelibbé tette ezt a napot! Meggazdagodott lélekkel tértem ma haza!

Nilnocere - 2021.09.07.

2021.09.07 23:32

Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus
3. nap - a békesség napja

"Békességet hagyok rátok, az én békémet adom nektek"

Bárcsak a világban is mindenütt béke lenne! Béke lenne az országok, a nemzetek között és béke lenne az emberi szívekben! Nehéz békésnek lenni egy békétlenséggel teli, rohanó világban! És mégis, akárhányszor látok egy keresztet a napi jövés-menésben vagy rápillantok kis tau keresztemre ami mindig velem van, melegség és nyugalom árasztja el egész bensőmet.

Krisztus Vére, a szívek békéje és gyönyörűsége,
üdvözíts minket!

Nilnocere - 2021.09.06.

2021.09.06 23:44

Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus
2. nap - a jóság napja

Jó dolog az Urat dicsérni,
nevednek, ó Fölséges, éneket zengeni,
hirdetni reggelenként kegyelmedet,
éjjelente hűségedet
tízhúrú hárfával, énekszóval, lanttal.
Mert tetteiddel megörvendeztettél, Uram,
s ujjongok kezed műveinek!

Ez a zsoltár jutott eszembe erről a második kongresszusi napról, mert tele van hálával a szívem ennek a mai napnak minden jóságáért! Megörvendeztette szívemet e napnak valamennyi történése, legfőképpen az, hogy egyik kedves hittanos testvéremet aki már hosszú ideje súlyos rákkal küzd, meglátogathattam a kórházban, aminek az egyik félreeső folyosóján halkan imádkozhattunk, elmondhattunk egy Miatyánkot és egy Üdvözlégyet is, mielőtt betolták volna őt az intenzív részlegre ahol egy kisebb beavatkozás várt rá leromlott állapota miatt.

Valóban jóságos volt ez a nap, mert igen, jóságos dolog élni, hinni, bízni, remélni és imádkozni is!

Nilnocere - 2021.09.05.

2021.09.05 23:51

Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus
1. nap - az öröm napja

Ma reggel kis utazó keresztemmel a zsebemben indultam útnak a kongresszusra és utam közben csak az járt a fejemben, hogy az elmúlt időszakokban a nehézségek, bajok, covid járvány, a világban dúló gyűlölködés, terrorizmus és háborúk közepette mekkora csoda is ez a kongresszus nemcsak hazánk hanem az egész világ számára! Hiszem hogy ez a kongresszus kicsit felrázza meggyötört világunkat s vigaszt ad a reményvesztett embereknek szerte a világban!
Gyönyörű, szívet-lelket betöltő volt ez a mai nap, óriási öröm volt ennyi embert együtt látni a szeretet jegyében! Lángoló szívvel várom e csodálatos hét további eseményeit, hiszen Jézus vár rám minden nap!

Jézusom, a Te végtelen szereteted fedjen be minden rosszat a világban!

Nilnocere - 2021.08.30.

2021.08.30 15:46

† Jézus Szíve, bűnösök áldozatja †

Talán ez a legméltóbb cím ehhez a bejegyzésemhez mely egy két hetes szívbéli és lelki összetörtség után fogalmazódott meg bennem egy számomra megdöbbentő hír hallatára. Egy olyan hír ért el, mely szeretett rendemhez is kötődik és ami alapjaiban rengette meg hitemet, jóérzésemet az országunkban működő rendekben élő testvérekkel kapcsolatban.
Nem tagadhatom, a pokol bugyraiba taszított ez a hír, napokon át csak árnyéka voltam önmagamnak és valósággal betemetett a szomorúság, a csalódottság és a kétségbeesés érzése! Nem tudtam megérteni azt, hogy hogyan is ütheti fel a fejét bármiféle rossz is bármilyen szeretettől sugárzó rendben? Nemigen kaptam válaszokat, de két hét vívódás után a lelkem erőre kapott és felállt a földről!
Nagyon sok minden ment végbe bennem ezalatt az idő alatt és ez a történés meg is tanított sok mindenre! Többek között arra, hogy sosem szabad halandó embereket magasra emelni és hogy sosem szabad megfeledkezni arról sem, hogy minden e földi világban élő ember még ha nagyon közel is van Jézushoz, követhet el hibákat, bűnöket. Gyermeteg módon hosszú éveken át abban a hitben éltem, hogy akik Jézust szolgálják, akik minden nap ott térdelnek előtte, azok sosem vétkeznek, sosem hibáznak és tiszta szívvel élik mindennapjaikat Jézust követve! Tévedtem és nagyon-nagyon fájt ez a tévedésem! De mára már lecsendesült és megbékélt a lelkem ezzel a felismeréssel! A csalódást felváltotta szívemben a megértés érzése. Nem a vétkek megértése, hanem annak megértése, hogy mindenki eleshet. Legyen szó bárkiről is! Hisz én elesem olykor, és bűnös ember vagyok én is! Egy kedves ismerősöm szavai pedig igazi vigaszt adtak ezekben a szomorú napokban: egyedül csak Jézus a biztos pont akiben sohasem csalódhatunk! És ez valóban így van! Csakis Jézus az, akiben mindig, minden körülmények között megbízhatunk! Ezt forgatom napok óta szívemben erősítésképp és ebbe a gondolatmenetbe kapaszkodva készülgetek lelkiekben az Eucharisztikus Kongressszusra, előtérbe helyezve Jézust minden mással szemben, Ő az első, Övé az első hely mindenben és mindenhol!

† Jézus Szíve - vétkeinkért engesztelő áldozat
† Jézus Szíve - gonoszságainkért megtört Szív
† Jézus Szíve - mindhalálig engedelmes Szív
Irgalmazz nekünk!

Nilnocere - 2021.08.20.

2021.08.20 22:03

Szent István király, Magyarország védőszentjének ünnepére

Magas égnek csarnokába lép István, a szent király, énekszóval Krisztust áldva vigadj, magyar, igazán!

Nilnocere - 2021.08.15.

2021.08.15 23:19

Szűz Mára mennybevételének ünnepére
(Nagyboldogasszony)

Boldog vagy, Szűz Mária, mert általad jött el a világ üdvössége; már megdicsőülve örvendezel az Úr színe előtt!