Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Íme az Úrnak szolgálóleánya

Íme az Úrnak szolgálóleánya

 

Sokat gondolkodtam azon hogy megosszak-e bármit is magamról.
Írjak-e  a gyökereimről, arról hogy honnan jöttem, írjak-e a mindennapjaimról, az életemről és arról hogy hogyan élem az életemet Isten jelenlétében. Ma 2021. június 28-án, talán ez az örömteli nap a legméltóbb arra, hogy mindennél jobban dicsőítsem Istenemet a szavaimmal, a gondolataimmal, dicsőítsem azzal hogy írok az Ő Fölséges hatalmáról, arról hogy az Ő végtelen szeretete hogyan változtatta meg és borította be szeretetfátylával az életemet és virágtengerrel a lelkemet.

1982. október 18-án születtem egy rettenetesen rossz, kegyetlen, brutális és szeretet nélküli családban. A gyermekkoromban nagyon sok durva, erőszakos bántalmazásnak voltam szemtanúja és szenvedtem el én magam is brutális testi-lelki és szexuális bántalmazást. Félelemben, elnyomásban de annál nagyobb szeretetsóvárgásban nőttem fel. Talán ennek a sok szörnyűségnek az oka az is, hogy a gyermekkoromról szinte semmilyen emlékképeim nincsenek. Azt hiszem hogy az agyam, a tudatom nem engedi hogy emlékezzem, és igazából hálás vagyok azért hogy csak egy-egy rossz kép kísért ma is felnőtt fejjel.
Feleségként élek 2021. május nyolcadika óta nem hívő férjemmel, aki mellett viszont teljes szívvel és lélekkel gyakorolhatom katolikus vallásomat amiért kimondhatatlnaul hálás vagyok a Gondviselésnek hogy egy ilyen megértő férjjel ajándékozott meg engem! 
Szívemhez nagyon közel áll a ferences lelkiség, ez a dicsőítő honlap is ferences szellemben íródott és hitéletem egyik legmeghatározóbb eseménye az volt, hogy a Gondviselés elvitt 2011-ben a Klarissza rendházba ahol megismerhettem ezt a lelkiséget, és amelyben az évek alatt valósággal belevesztem, de írhatnék Mátraverebély-Szentkútról is ahol megkeresztelkedtem. Rendszeresen járok templomba, zarándoklatokra, hittan órákra és nagyon sokat imádkozom, főként férjemért, hogy megtérjen ő is és megismerje Istenünk végtelen szeretetét és jóságát és persze önmagamért is hogy jó keresztény társa legyek férjemnek és hűséges szolgálóleánya Istenemnek. Szívem legnagyobb vágya az, hogy örök igent mondjon egyszer ő is Istennek. Legnagyobb boldogságom az lenne, ha velem együtt életét, lelkét, testét Istennek szentelné és elköteleződne akár a ferences vagy bármely más világi rendbe hogy egy szép lelkiségen belül együtt dicsőíthessük Istenünket életünk utolsó napjáig! Emészt és emészt ez a tűz hosszú idő óta, de mint minden mást, ezt is az Úristen irgalmasságába helyeztem. Jól tudom hogy ez az életút valahol bűnös út, de szívemben a legmélyebb hittel remélek minden nap az Úrban, hogy megérti szívemnek döntéseit.
A sok szépség és öröm mellett azonban szót kell ejtenem a szomorúságról is. Minden Istentől kapott szépséget, jóságot, a ferences lelkiség szépségeit és minden égből kapott lelki ajándékot egyedül élek meg és sokszor érzem emésztő hiányát annak is, hogy nem vallásos családunkból mennyire hiányzik a keresztény légkör.
 Azt hiszem ez is egy kereszt, nehéz kereszt, talán a legnehezebb, melyet cipelnem kell sok erővel és mély hittel. Akik ismernek engem sokan nem is gondolnák hogy mennyi nehézséggel és a szörnyű múltammal a lelkemben élem a mindennapjaimat. Fekete múlttal a lelkemben járok templomba, indulok el zarándokutakra, járok be dolgozni a munkahelyemre nap mint nap és vagyok mindezek ellenére derűs, optimista és víg kedélyű. Mert igen, ilyen múlttal is lehet szeretni az életet, ilyen múlttal is lehet hinni, ilyen múlttal is lehet keresni mindig a szépet, a jót, ilyen múlttal is lehet emberekben bízni, célokat felállítani, terveket szövögetni és nem feladni mindent! Erre vagyok a legbüszkébb, ha szabad ilyesmit írni, mert engem a tragikus múltam nemhogy elvett az élet szépségeitől, örömeitől és Istentől hanem még közelebb és közelebb vitt földhöz és éghez egyaránt!
Szeretek élni teljes szívemből, szeretem Istenemet, aki ma is itt van velem és nem hagy egyedül. Amikor még nem is ismertem Őt, Ő már akkor is mellettem állt segítő emberek személyében akik elvezettek templomához és elvezettek Jézushoz is!
Visszatekintve azt az utat mely nyomorúságos életemtől egészen mostanáig, házasságomig vezetett, csak azt tudom elmondani hogy nagyon boldog embernek mondhatom magam mert tudom hogy Istennek milyen fontos gyermeke vagyok, tudom hogy Istenem a tenyerén hordoz minden nap!

 

 † Legyen nekem mindenkor a Te igéd szerint! †
 

 

istock-623611044.jpg