Egy csodálatos kezdet emlékére

2023.06.30

A mai verőfényes napon megadatott hogy szeretett városomba, Szécsénybe látogathattam egy pár óra erejéig! Igen régen voltam már ott de a lelkem odevágyott, visszavágyott a Klarissza nővérekhez, a szép tóhoz, a templomhoz és mindenhez ami mindig is kedves volt nekem Szécsényben! Először 2011 júniusában jártam a klarissza nővéreknél de akkora hatással volt a szívemre és lelkemre mindaz amit ott tapasztaltam a náluk töltött pár nap alatt hogy visszatértem hozzájuk még 2012-ben és 2016-ban is. És most végre 2023-ban oly sok minden után újra ott állhattam a kapujukban Istenem kegyelméből! Leírhatatlan érzés volt! Kedves nővérem, aki névről is emlékezett rám ennyi év távlatából is, kedvesen kísért el ismét a kápolnájukig! Annyira megható volt ott lépdelni a kápolna felé eismét hogy nehezen tudtam visszatartani örömkönnyeimet! Még most, kilenc nappal később sem csitul bennem az a lelki öröm amit akkor éreztem! Dehát mi mást is érezhtnék? Nekem a klarissza rendház mindennek a kezdete ami katolikus és ami ferences. Első látogatásom alkalmával 2011-ben a klarissza nővérektől kaptam először egy kis ferences könyvecskét a ferences lelkiségről és amint kezembe vettem tudtam hogy azután már minden más lesz!
Onnan indultam el katolikus hitemben és onnan indultam el a ferences lelkiség felé is! Éppen ezért is, Szent Klára ünnepén kereszteltek meg Mátraverebély-Szentkúton 2015-ben így nekem Szent Klára rendje egy különleges kincs melyet örökre a szívembe zártam! 
Oly rég volt már ez a sok boldog történés, mégis mélyen emlékezem mindenre ami a klarissza rendház remeteségeiben illetve Mártaverebély-Szentkúton történt velem! Nagy boldogan tértem haza Szécsényből és ez a rövidke út még inkább megerősített hitemben és elhatározásomban: belépni végre a ferencesek harmadik rendjébe, a Ferences Világi Rendbe, amelybe szüntelenül vágytam a ferences lelkiség megismerése óta! Szeptemberben végre ez már nem csak egy álom lesz, hanem maga a valóság mert végre találkozhatom templomunk világi rendi közösségével! Nagyon izgatott vagyok és nagyon várom már ezt a találkozást! 

Miközben hazafelé tartottam Szécsényből megfogalmazódott bennem egy kis ferences idővonal amit örömmel megosztok. Ez az én ferences idővonalam és hit(élet)utam: 

2011 június, december:
  Klarissza rendház remetesége, Pesti ferences templom
2012 július: Klarissza rendház remetesége
2015 augusztus 11: Mátraverebély-Szentkút megkeresztelkedés Szent Klára ünnepén
2016 augusztus: Klarissza rendház 
2023 március: Szentségi házasság a Pesti ferences templomban
2023 szeptember: Ferences Világi Rend


 Ezen az úton miközben Jézus mellettem lépdelt, szívem minden kívánsága teljesült!