Húsvétvasárnap, Krisztus Feltámadásának ünnepére

2024.03.31

"Szombat elmúltával, a hét első napján pirkadatkor Mária Magdolna és a másik Mária elment, hogy megnézze a sírt. És íme, nagy földrengés támadt: Az Úr angyala leszállt az égből, odament, elhengerítette a követ és ráült. Olyan volt a tekintete, mint a villám, a ruhája pedig fehér, mint a hó. Az őrök reszketni kezdtek félelmükben, és szinte halálra váltak. Ekkor megszólalt az angyal, és ezt mondta az asszonyoknak: "Ne féljetek! Tudom, hogy a megfeszített Jézust keresitek. Ő nincs itt, mert feltámadt, amint megígérte. "
                                      
                                                                                            

Jézusom! Minden évben megemlékezem kereszthalálodról és megünneplem dicsőséges feltámadásodat! Azonban minden évben más- és más feltámadásod öröme! Nincs két ugyanolyan öröm! És ez a mostani ünnep még közelebb vitt keresztedhez, közelebb vitt Tehozzád! 
A nagyhét egyik éjszakáján leírhatatlan szívtáji fájdalomra riadtam fel. Mivel nem voltam sem beteg és soha nem is volt hasonló gondom így nem nagyon tudtam mire vélni ezt a fájdalmat. Fájt a szívem péntek estig. Nem volt orvosi magyarázat arra miért fáj a szívem négy napon át.  De ha jobban belerévedek szívem apró zugaiba tudom a választ. Sok minden miatt fájt a szívem az utóbbi időben. 
Megszakadt, beleszakadt terhekbe, bizonytalanságba és megannyi szomorúságba! Túl sok volt mindez.
De eljött feltámadásod napja és a szívem Veled együtt emelkedett fel a feketeségből! Szárnyal a szívem a Te csodás fényeddel, szárnyal országhatárokon és fellegeken át! Új éltre kelt a szívem Veled!
Ma pedig békésen és boldogan nézem teremtett világumk minden apró csodáját: a meleg szelet, a rügyeket a fákon, a nyíló virágokat, a meleg napsütést! Mintha ma minden csak Téged köszöntene! 
Én is Téged köszöntöttelek ma reggel! Vidd Jézusom, vidd magaddal szívemet, hadd szárnyaljon Melletted, hadd szárnyaljon mindenütt ahol csak vagy!